Recepten

Honing mosterd spinazie wafel Marne

8 mei 2023
Honing mosterd spinazie wafel

Honing mosterd spinazie wafel Marne. Dit is een honing mosterd spinazie wafel met gerookte zalmroos, gepocheerde ei en witte wijn dressing. Klinkt dat nou niet fantastisch!. Waarom juist honing mosterd van Marne? De honing mosterd van Marne heeft een verbeterde receptuur en dat proef je qua smaak en kwaliteit. Daarnaast heeft het een vernieuwde uitstraling en het is ook als beste getest door het publiek. Vandaar dat ik honing mosterd van Marne in mijn gerecht heb verwerkt. Het heeft namelijk een heerlijke combinatie van de zoete honing en de pittige mosterd. Dit maakt het juist zacht van smaak maar ook niet te zoet. En daarom past de honing mosterd goed bij mijn spinazie wafel en de rest van mijn gerecht. Ben je benieuwd naar mijn gerecht, lees dan verder.

Honing mosterd spinazie wafel Marne

Witte wijn dressing

Mijn recept bestaat uit verschillende delen: honing mosterd spinazie wafel, grote zalmroos, witte wijn dressing en gepocheerde ei. Het kan daarom in bereiding en tijd juist erg veel lijken maar al die delen bij elkaar zijn een voor een niet moeilijk om te maken. Je kan als eerste beginnen met de witte wijn dressing. Na de bereiding hiervan is het goed vooral bij warm weer om de kom af te dekken en in de koeling te doen. Volgende stap is dan het maken van een grote zalmroos.

Zalmroos

Het maken van een zalmroos is erg simpel. Als ik het kan, dan kan jij dat ook. Geloof me! Ik heb in mijn recept beschreven hoe je heel eenvoudig een zalmroos kan maken. Bekijk mijn recept en probeer het ook uit. Na het maken van de 2 zalmrozen, is het beter om ze voorzichtig te bedekken. Dit is nodig om ze niet te laten uitdrogen. De gerookte zalm is buiten de koeling nog 4 uur goed mits het bij aanschaf al van te voren maar ook daarna gekoeld is geweest.

Als je wat meer bedreven bent in het maken van een zalmroos, dan kan je ze ook maken net voor of  tijdens het opmaken van een bord. Je bent ook geheel vrij of je een zalmroos wilt maken of niet. Bij mijn serveersuggesties, zie beneden mijn tekst en mijn recept, kan je ook gewoon plakken zalm op je wafel doen. Dat is natuurlijk helemaal makkelijk!.

Honing mosterd spinazie wafel

Ik vind honing mosterd spinazie wafel een heerlijk hartige wafel.  Je kan kiezen voor diepvries spinazie of verse spinazie. Als je diepvries spinazie gaat gebruiken, dan is het beste om de avond ervoor te laten ontdooien en uit te laten lekken. Let er wel op dat al het vocht eruit is. Je wilt natuurlijk niet dat je beslag waterig wordt. Anders kan je wafel tijdens het bakken mislukken. Mijn voorkeur zelf gaat uit naar verse spinazie. Dan hoeft de spinazie namelijk niet te worden uitgelekt. Spinazie bevat van nature veel vocht. Als je spinazie in de blender doet, dan is het handig om een scheutje water erbij te doen. Dan krijg je een mooie lichtgroene kleur. Als je het wafelbeslag al hebt gemaakt, dan voeg je de vloeibare spinazie er goed door heen.

Laat alleen het beslag niet te lang staan. Dan wordt je beslag alsnog waterig. Tijdens het bakken behoudt de wafel zijn lichtgroene kleur. De honing mosterd geeft net dat extra smaak bij de spinazie wafel. Als de spinazie wafel koud wordt, dan kan je het opwarmen in de oven.

Gepocheerde ei

Het maken van een gepocheerde ei is echt niet moeilijk. Als dit voor jou de eerste keer is, dan is het alleen even wennen om ze te maken. Als je nauwkeurig volgens de instructie van mijn recept doet, dan kan ook jij een gepocheerde ei maken. En mocht je gepocheerde ei niet perfect zijn, dan is dat niet erg. Het is een kwestie van veel oefenen. De halve eierschaal dient als hulpmiddel. Zodra je het vaker doet, dan zal je de halve eierschaal ook niet meer nodig hebben.

Serveer suggesties

In mijn recept heb ik 3 serveer suggesties vermeld. Je kan de witte wijn dressing op je bord doen met de twee wafels. Daar boven op de zalmroos en het gepocheerde ei. Je kan ook de wafels beleggen met ieder 2 plakken zalm. Daarna doe je op elke wafel een gepocheerde ei of eentje per twee wafels. Vervolgens doe je de witte wijn dressing erover heen met als laatste gesneden bieslook. Je kan ook een soort sandwich maken. Ook hier doe je op de wafel plakken zalm, gepocheerde ei, witte wijn dressing en bieslook erop. Daar bovenop komt de andere wafel en dan heb je een sandwich. Bij alle 3 serveer suggesties kan je gebruik maken van eetbare bloemen maar dat is optioneel. Eet smakelijk!

Meer info klik op Marne Mosterd

Honing mosterd spinazie met zalmroos, gepocheerde ei en witte wijndressing

Honing-mosterd spinazie wafel met gerookte zalm en gepocheerde ei

Porties 2

Equipment

 • 1 wafel ijzer
 • 1 blender
 • 1 garde (klopper) of mixer

Ingrediënten
  

 • 2 el honing mosterd van Marne
 • 1 ei
 • 50 ml melk alternatief plantaardig en lactose vrij: lactose vrije melk, havermelk, sojamelk, amandelmelk etc.
 • 150 gram verse spinazie of diepvries spinazie
 • 150 gram bloem glutenvrij: amandelmeel
 • 200 gram gerookte zalm
 • 1 el witte wijn
 • bieslook
 • flinke scheut natuur azijn
 • 3 el mayonaise
 • peper naar smaak mag witte peper of zwarte peper gemalen
 • zout naar smaak
 • 1 zakje bakpoeder 1 zakje bakpoeder is 15 gram
 • 1 bak spray voor de wafelijzer
 • 50 gram eetbare bloemen als decoratie (optioneel)

Instructies
 

Honing-mosterd spinazie wafel

 • Als je diepvries spinazie gebruikt, laat deze dan de avond voordien ontdooien en uitlekken in een vergiet. Zorg ervoor dat al het vocht eruit is. Anders word je beslag waterig.
  Gebruik je verse spinazie. Dan hoeft het niet uitgelekt te worden.
 • Maak als eerste het wafelbeslag. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, honing mosterd van Marne, melk ,ei, peper en zout met een garde of met een mixer luchtig. Doe spinazie in de blender met een scheutje water. Zodra het fijn gemixt is dan voeg je dit mengsel toe met het beslag. Vermeng het goed met een garde of een vork totdat het gehele beslag helemaal lichtgroen is.
 • Verhit het wafelijzer en vet het goed in met bakspray of olie of boter. Schep met een lepel het beslag in het wafelijzer. Bak de wafels in het wafelijzer 3 minuten. Dan zijn ze gaar. Het lekkerste is om ze direct te serveren. Mochten de wafels afkoelen dan kan je ze weer opwarmen in de oven.

Witte wijn dressing

 • Doe de mayonaise, witte wijn, zout en peper in een kom. De zout en peper is naar eigen smaak. Vermeng al die ingrediënten goed.

Zalmroos

 • Grote zalmroos:
  Een pakje van 200 gram zalm bevat ongeveer 8 plakjes zalm. Hiervan kan er 2 grote zalmrozen gemaakt worden. Maak een zalmroos van 4 plakken zalm. Leg een plak op de uiteinde van een andere zalm plak. Je krijgt dan een rij met 4 zalmplakken. Rol deze rij met 4 zalm plakken op tot een cilinder vorm. Knijp ook de rechte onderkant van een zalmroos iets dicht zodat je de vorm van een roos krijgt. Je kan het dan modelleren met je klein mesje door hier en daar de rand bij te plooien. Hierdoor lijkt het of de zalmroos uit verschillende 'blaadjes' bestaat. Doe dit ook bij de andere 4 plakjes. Je hebt dan 2 grote zalmrozen.

Gepocheerde ei

 • Neem een hoge pan. Vul de pan voor 3/4 deel met water en breng het aan de kook. Zodra het kookt, dan voeg je een flinke scheut azijn toe tot je het zuur in de water proeft. Waarom azijn? De azijn zorgt ervoor dat het eiwit beter stolt. Wat je absoluut niet moet doen is zout toevoegen want dit werkt namelijk averechts.
 • Breek elk ei in een koffiekop of een kleine kom. Let op dat de dooier heel blijft. Hou een halve eierschaal apart. Zet het vuur zachter maar zorg ervoor dat het water net onder het kookpunt blijft. Roer met een lepel of een garde in het water totdat je een draaikolk in het water ziet. Pak een halve eierschaal die je apart hebt gehouden. Leg de halve eierschaal in het water. Zodra het naar het midden van de pan afdrijft en rustig in een rondje gaat draaien, dan kunnen we beginnen met het pocheren.
 • Haal de halve eierschaal weg. Giet het ei uit een kommetje in het midden van de pan zacht kolkend water. Na 1 tot 2 minuten is het ei voldoende gaar. Je kan eventueel het kookvuur een beetje verhogen. De dooier van een gepocheerde ei hoort binnenin nog lopend te zijn.
 • Pak een schuimspaan en vis het gepocheerde ei voorzichtig uit de pan. Het water lekt dan via de gaatjes van de schuimspaan eruit. Je kan het ook laten lekken op een keukenpapier. Snijd eventueel de losse eiwitflapjes van een gepocheerde ei eraf.

Honing-mosterd spinazie wafel met gerookte zalmroosje, gepocheerde ei en witte wijndressing (3 serveer suggesties)

 • 1ste suggestie: Verdeel het over twee borden. Je kan de witte wijn dressing als eerste op de bord doen. Daarna de twee groene wafels op de bord. Het zalmroosje leg je erop samen met de gepocheerde ei en gesneden bieslook erover heen. Je kan het decoreren met eetbare bloempjes. Eet smakelijk !
 • 2e suggestie: Je kan het ook anders doen. Pak twee borden. Doe bij elk bord twee groene wafels. Leg op elke wafel twee zalm plakken. Je kan op elk wafel een gepocheerde ei doen of gewoon bij eentje houden. Pak een volle lepel witte wijn dressing en dan swirl je over je wafels heen. Strooi vervolgens gesneden bieslook erover heen. Als optioneel kan je het versieren met eetbare bloempjes. Eet smakelijk!
 • 3e suggestie: Je kan het ook in een sandwich vorm doen. Doe op een bord een wafel met 2 plakjes zalm en een gepocheerde ei. Swirl een lepel witte wijn dressing erover heen. Strooi gesneden bieslook erop. Doe als laatste een tweede wafel bovenop als een soort sandwich. Eet smakelijk !

 

  Leave a Reply

  Rating recept