Den Haag Hotspots recensie Travel Vegan

Vegan vriendelijk voor ieder wat wils bij Loua juicebar

30 mei 2022

Vegan vriendelijk voor ieder wat wils bij Loua juicebar. Dus iedereen is welkom! Het is een klein sfeervol plekje in de Kettingstraat in het centrum van Den Haag. Je kan daar terecht voor heerlijke, gezonde en kleurrijke smoothiebowls, smoothies, sapjes en meer. Ontbijt en lunch is gewoon de hele dag. Alles wordt vers gemaakt waar je bij staat. Ook houdt ze rekening met allergieën als je dit van te voren aangeeft bij haar. Lees verder voor mijn ervaring.

Loua juicebar is vegan vriendelijk

Achtergrond

De eigenaresse Marleen Vriesenga woont in Utrecht en heeft in 2016 haar eerste sapjesbar in haar eigen stad geopend. Toentertijd nog onder de naam Smood maar vanaf april 2019 is ze verder gegaan onder de naam Loua juicebar. En sinds kort nu ook eentje in Den Haag. Waarom in Den Haag? Ze is in Den Haag opgegroeid en ze vindt het een mooie stad. Vandaar haar tweede zaakje in Den Haag en daar zijn wij als lokale bewoners blij mee.

Inspiratiebron Curaçao

Mijn eerste indruk van Loua juicebar is dat het sfeervol en een gezellig plekje is. Het heeft ook wel iets van een tropische uitstraling. De eigenaresse heeft zich laten inspireren door haar favoriete land Curaçao, waar ze voorheen heeft gewoond en gewerkt. En tijdens haar verblijf daar heeft ze kraampjes gezien waar je heerlijk versgeperste sapjes kan krijgen. Ze heeft toen besloten dit ook in Nederland te gaan doen in de vorm van een sapjesbar. En dit is een succes gebleken waardoor ze 6 weken geleden haar tweede zaakje in Den Haag heeft geopend. Haar droom is om weer terug naar Curaçao te gaan om daar een zaakje te openen en dit ziet ze in de toekomst ook wel doen. Voor nu is ze echter van plan om haar zaakje in Nederland uit te breiden en misschien ook wel met een franchise concept.

Waarom de naam Loua?

De naam Loua had ze ergens in een tijdschrift gezien. Ze vond de naam mooi en exotisch klinken. Daarnaast vond ze het toen ook een geschikte naam voor haar kind. Een kind was er naar haar zeggen niet van gekomen, waardoor ze de naam Loua voor haar zaakje had gebruikt. Ze zag haar bedrijf namelijk ook een beetje als haar eigen kind.

Vegan, gezond en kleurrijk

Alles wat op de menukaart staat is niet echt 100 procent vegan maar wel vegan vriendelijk, aldus de eigenaresse. Ze noemt het zelf meer als ‘vegan vriendelijk voor ieder wat wils’ omdat iedereen bij haar welkom is. Wat ze ook belangrijk vindt is dat haar producten vers, gezond en kleurrijk zijn. Als je bepaalde dieetwensen of allergieën hebt, dan kan je dit van te voren aangeven bij haar en dan houdt ze daar rekening mee. De gerechten en drankjes worden vers bereid waar je bij staat. Je kan buiten heerlijk ontbijten en lunchen op het terras. En je kan het natuurlijk ook meenemen. Loua juicebar heeft een uitgebreid assortiment met smoothies, sapjes, smoothiebowls, vegan bites van Sue en meer. Ideaal voor een gezond levensstijl.

Terugblik

Ik had samen met een vriendin een aantal items bij Loua juicebar geprobeerd. Zowel het sapje als de smoothie waren heerlijk vers en fris. Een goede boost voor mijn immuunsysteem. Loua juicebar hield rekening met de kokosallergie van mijn vriendin. Dus flamingo bowl werd havermelk in plaats van kokosmelk. Mijn vriendin en ik vonden de flamingobowl heerlijk fris. Het zag er ook mooi en kleurrijk uit. De vegan bites van Sue waren op basis van kokosmelk gemaakt. Mijn vriendin kon daardoor vanwege haar allergie niet proeven. Maar ik dus wel en ik vond ze heerlijk. Wat we ook erg lekker vonden was de naanbrood falafel maar ook de avocado met hummus toast. Loua juicebar is voor ons van herhaling vatbaar en absoluut een aanrader! Dus ga zeker een keer langs als je daar in de buurt bent.

 

Meer info:

Loua juicebar

Filialen:

Kettingstraat 3 in Den Haag

Vismarkt 19 in Utrecht

Website: Loua juicebar

Actie

De eigenaresse verzamelt Curaçao bordjes gemaakt van drijfhout om in haar zaakje op te hangen. En ze heeft een leuke actie bedacht. Mocht je nog ergens een Curaçao bordje van je vakantie thuis hebt liggen die je toch niet gebruikt. Of als je nog naar Curaçao gaat, neem dan een bordje mee. Je kan dit namelijk inleveren bij Loua juicebar en dan krijg je 2 smoothies naar keuze voor terug.

    Leave a Reply