Diversen Hotspots Travel

Amstelveen : 7 Insta-tour tips van leukste plekjes

8 mei 2019

Amstelveen: 7 Insta-tour tips. Ik geef jou tips en neem jou mee naar de leukste plekjes in Amstelveen. Lees verder.

Dag 1

1.Het Grand hotel Amstelveen

Eerst begin ik met het Grand hotel Amstelveen. Dit is een 4-sterren hotel net buiten Amstelveen centrum. Het heeft zelfs een eigen parkeerterrein waar de gast gratis de auto kan parkeren. Wat ik leuk vind aan het Grand hotel Amstelveen is het interieur van de kamer.

De hotelkamer

Hollandse print

De kamer ziet er ruim uit, schoon en stijlvol ingericht met een Hollandse print van koeien boven mijn bed. In elk kamer is de Hollandse print verschillend. Dus wat echt typisch Hollands is zoals bijvoorbeeld tulpen, molens en meer zie je weer terug in de Hollandse print.

De kleuren van de ledverlichting handmatig veranderen via het bedieningspaneel

De ledverlichting rondom de Hollandse print kan je ook handmatig veranderen. Het bedieningspaneel van de ledverlichting is aan de muur bevestigd en gebruikersvriendelijk. Uit eigen ervaring weet ik dat kleuren de mood kunnen beïnvloeden. Daarnaast kan een bepaalde ledverlichting kleur een kamer sfeervol maken. Dit maakt mijn hotelverblijf zelfs extra speciaal en aangenamer.

Uitstekend wifi ontvangst in kamer

Wat ook heel positief is, is de wifi ontvangst in kamer. Dit is gewoonweg uitstekend te noemen. Daardoor kan ik Spotify muziek beluisteren en mijn sociale media bekijken.

Meer info over het Grandhotel Amstelveen: https://www.grandhotelamstelveen.nl/

Ledverlichting rondom Koeienprint design maakt het sfeervol

2.Een taxirit in een luxueuze Tesla Model X

Heb je al eerder een taxirit gemaakt in een luxe Tesla Model X? Zoniet, dan is het echt leuk om een keer mee te maken in Amstelveen of elders.

Tesla Model X is een elektrische auto met naar boven openslaande achterdeuren ook wel vleugeldeuren genoemd. Ik heb gefascineerd gekeken naar de werking van de openslaande achterdeuren van zowel buitenaf als van binnenin de taxi. Doordat de taxi een mega grote voorruit heeft, kan ik genieten van het uitzicht van de sterren en de lucht boven mij. Het is een geweldige ervaring.

Tesla Model X

3.Het 2 Michelinsterren restaurant Aan de Poel

De volgende stop voor culinaire ervaring is het 2 Michelinsterren restaurant Aan de Poel. Als eerste valt het enorme gebouw op. Vooral in het donker met de goudkleurige verlichting.

Kennismaking

De eigenaren van het 2** restaurant Aan de Poel zijn Stefan van Sprang en Robbert Veuger. Chef-kok Stefan van Sprang bedenkt en ontwikkelt de gerechten en leidt vervolgens zijn team op om zijn gerechten te maken. Het menu wisselt om de zoveel maanden. De wijnkeuze bij het menu wordt samengesteld door sommelier (wijnexpert) Robbert Veuger.

Bijpassende wijnen bij het menu

Bij elk amuse, kleine gerechten, dessert wordt er een bijpassende wijn door de vrouwelijke sommelier geserveerd. Ze vertelt in het kort wat voor soort wijn het is. Ook al ben ik geen wijndrinker, toch heb ik van elk glas wijn een sipje genomen. Dit is meer voor het proeven van de smaak en de keuze van een bepaald soort wijn voor een gerecht te begrijpen.

6 gangen menu

Het 6-gangen menu verandert om de zoveel tijd. Dit is heel goed voor de afwisseling bij zowel de vaste klanten als het (keuken)personeel. Als eerste heb ik twee soorten amuses gekregen. Daarna volgen er nog aantal kleine oogstrelende gerechten. Natuurlijk zijn er ook dingen die ik echt niet lust zoals foie gras en hertenbiefstuk.

Ten eerste foie gras is namelijk gemaakt van ganzenlever. Het proeft als smeuiig maar heeft toch een uitgesproken leversmaak. Ten tweede de smaak van hertenbiefstuk kan ik het beste omschrijven als biefstuk met ook een zacht leversmaak. En wat ik nou juist net niet lekker vind, is de leversmaak. Zo kan iedereen wel iets hebben van wat hij of zij niet lekker vindt. In dit geval zegt het niks over de gerechten zelf. Er zijn anderen die foie gras en hertenbiefstuk wel lekker vinden.

Vervolgens komen er nog drie kleine desserts en als laatste bonbons met andere zoetigheden voor bij de koffie of thee.

Afgezien van foie gras en hertenbiefstuk vind ik de rest verrukkelijk. Het is echt een ultieme smaakbeleving van de kleurrijke oogstrelende kleine gerechten en desserts. Ik heb een geweldige culinaire avond gehad.

Culinaire avond bij 2** restaurant Aan de Poel

Informatie: https://aandepoel.nl/nl/home_nl-2/

Dag 2

4.Lucy Kitchen

Lucy’s Kitchen is een onderdeel van Cityden Up en is gelokaliseerd op de bovenste etage van het gebouw. Er is ook een dakterras waar je een mooi uitzicht hebt over Amstelveen. Lucy’s Kitchen serveert vooral comfort food. Je kan daar heerlijk lunchen, maar ook dineren. Wist je trouwens dat Cityden Up een unieke hotel-appartement heeft? Je kan daar namelijk een overnachting in een appartement boeken. Het is toch net weer iets anders dan in een hotel.

Lunchen bij Lucy’s Kitchen

Voor meer info, zie link https://www.lucys-kitchen.nl/

https://citydenup.com/

5.Het Cobra museum voor moderne kunst Amstelveen

Een tip voor de art liefhebbers : het Cobra museum voor moderne kunst Amstelveen. Dit is een museum voor moderne en hedendaagse kunst. Het heeft een omvangrijke collectie kunst van Nederlandse moderne kunstenaars vooral van de leden van de Cobra beweging.

We krijgen een rondleiding van de museumgids. Zij vertelt gepassioneerd over de collectie kunst. De naam van de groep Cobra is een afkorting van COpenhagen, BRussel en Amsterdam. Het is een internationale beweging van jonge vooruitstrevende kunstenaars. Deze groep heeft in de jaren na de Tweede Wereldoorlog een belangrijke invloed gehad op de moderne kunst.

Het Cobra museum

Meer info https://www.cobra-museum.nl

6. Het Stadshart Amstelveen met personal shopper

Wil je ook eens weten welke kledingstijlen en kleuren het beste bij jou passen ? Dan kan een personal shopper je daarbij helpen. Het overdekte winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft namelijk een personal shopper Ruben Senden. Hij geeft in 1,5 uur persoonlijk advies op het gebied van kleding, stijl en imago voor elk budget. Als je registreert voor personal shopping kaart van ’t Stadshart Amstelveen dan kan je gratis met de personal shopper op stap.

Personal Shopper Ruben Senden

Meer info https://www.stadshartamstelveen.nl/personalshopper

7. Bistro Nice

Een restaurant dichtbij het Grand hotel Amstelveen. Ze serveren daar heerlijke gerechten, waarbij ze het eten mooi presenteren.

dineren bij bistro Nice

Info: https://www.bistronice.nl/

Ik heb enorm genoten van mijn tweedaagse evenement. Daarom wil de ik organisatoren IAmsterdam en het Grandhotel Amstelveen hiervoor hartelijk bedanken.

Info:http:// https://www.iamsterdam.com

English version of this blogarticle: https://marilynamaterasu.com/2019/03/02/instatour-tips-amstelveen/

 

    Leave a Reply