Hotspots

Rozey: All-Inclusive Vegan & Vega restaurant

2 augustus 2019

Rozey is het eerste All-Inclusive vegan & vega restaurant in Rotterdam. Wat heel goed nieuws is voor de veganisten en vegetariërs. Hoe geweldig is het om onbeperkt vega(n) te eten en te drinken voor een vast bedrag. Je kan kiezen uit 56 heerlijke gerechtjes. Zelfs al ben je geen veganist of vegetariër, dan kunnen de gerechten je wel bevallen.

Rozey

Achtergrond

De eigenaars Roos en Roland zijn op 12 april dit jaar met het restaurant Rozey gestart. Ze hebben voor een All-Inclusive vegan & vega concept gekozen omdat dit nog niet in Rotterdam bestaat. Rozey is daarmee het eerste All-Inclusive restaurant in Rotterdam en misschien zelfs in Nederland. Het doel van Rozey is om zich uit te breiden met een concept dat zich goed leent voor de grote stad. Ze spelen namelijk met hun concept in op de grote behoefte van de veganisten en vegetariërs.

De keuze voor Rotterdam is gekomen, doordat ze ten eerste een mooie stad vinden om een nieuwe restaurant te beginnen. “Er gebeurt altijd veel in de stad zoals goede en creatieve dingen”, aldus Roos. Ten tweede de locatie van hun pand in Wijnhaven. Dit is volgens haar een stukje opkomend gebied in Rotterdam.

De naam Rozey

De naam Rozey is bedacht door Roland. Het is afgeleid van de naam van de mede-eigenaresse Roos. Wat ook leuk hieraan is, is dat de naam Rozey ook haar bijnaam is. Het klinkt liefelijk maar ook speels. Een naam dat wel makkelijk te onthouden is. Bovendien is ze blij met de naam Rozey en is zelfs vereerd dat het restaurant naar haar vernoemd is.

Rozey is de bijnaam van de mede-eigenaresse Roos

 

Het ontstaan van 56 heerlijke gerechtjes

Hoe zijn de gerechtjes tot stand gekomen? Roos geeft hierop antwoord. “De 56 gerechten zijn door een heel team bedacht. Ze hebben hier veel aandacht aan besteed. Vooral Etienne (chef die tijdens zijn wereldreis vegetariër werd) en William (voorheen gewerkt bij Parkheuvel) hebben de meeste recepten bedacht en de gerechten samengesteld. We merken aan de gasten dat ze het restaurant enorm waarderen en vooral lekker vinden om bij ons te eten.”

Keuze uit 56 vegan en vega gerechten bij Rozey

 

All-Inclusive concept bij Rozey

Wie bekend is met All-Inclusive restaurants, weet hoe het concept werkt. Bij Rozey mag je in elke ronde maximaal 2 gerechtjes per persoon kiezen. Daarnaast mag je bij elke ronde bijgerechten kiezen: frietjes, zoete aardappel frietjes en brood. Dit kan dus in elke ronde leiden tot 3 gerechten per persoon. De gerechten kan je kiezen via een bestelformulier dat op tafel ligt. Vervolgens lever je het in bij het personeel, zodat de koks het eten voor jou kunnen klaarmaken.

Onbeperkt vegan en vega eten bij Rozey

Ik heb al eerder geschreven dat drankjes ook inbegrepen zitten. Dit is wel exclusief gebottelde biertjes, wijnen uit fles en prosecco. De frisdranken, Heineken, andere wijntjes en warme dranken, 2 zelfgemaakte ijsthee soorten zijn wel inbegrepen. Verder betaal je een vast bedrag voor onbeperkt vega(n) eten en drinken. Voor 37,50 euro (vrijdag t/m zondag) en 32,50 euro (maandag t/m donderdag). Er is ook nog geen tijdslimiet voor onbeperkt vega(n) eten en drinken.  Je kan dus vanaf 17.00 tot 22.30 daar blijven.

Vanuit mijn eigen ervaring

Ik koos de gehele avond voor de heerlijke verfrissende ijsthee. Echt ideaal bij warm weer. Het menu is uitgebreid met 56 gerechtjes waarvan 50 : 50 vegan en vega. Ik ben zelf geen veganist of vegetariër, maar vind het af en toe wel lekker om vegan en vega te eten. Er zijn aantal gerechtjes die mijn favorieten zijn waaronder zeewier bitterballen, pokebowl en meer. Het is me echter niet gelukt om alle 56 gerechtjes op 1 avond te doen, maar dat is niet erg. Ik kom gewoon een andere keer terug. Als niet veganist en vegetariër vind ik Rozey een aanrader.

Kennismaking met Rozey All-You-Can-Eat concept vega en vegan

Informatie:

Rozey

Wijnhaven 85

3011 WK Rotterdam

Site: http://www.rozey.nl

Openingstijden: 17.00 – 22.30 uur

37,50 euro (vrijdag t/m zondag) en 32,50 euro (maandag t/m donderdag).

Engelse versie: https://marilynamaterasu.com/2019/08/02/rozey-is-the-first-all-inclusive-vegan-vega-restaurant-in-rotterdam/

 

    Leave a Reply