Algemeen Diversen Gezondheid

8 tips van zeer gezonde specerijen en kruiden

23 oktober 2019

8 tips van zeer gezonde specerijen en kruiden. We gebruiken deze vaak om een gerecht goed te laten smaken. Maar wist je dat specerijen en kruiden ook zeer gezond kunnen zijn? Heel goed nieuws toch. Daarom geef ik jou 8 tips welke kruiden je dan het beste kan gebruiken en waar ze goed in zijn.

1. Kaneel

Kaneel is een kruid dat niet alleen je cholesterol verlaagt, maar ook kan helpen ontstekingen te voorkomen. Tevens houdt het je bloedsuikerspiegel stabiel door de opname van koolhydraten te voorkomen en zorgt voor een beter insulinegevoeligheid.

2. Knoflook

Knoflook helpt je bij het verlagen van de LDL-cholesterol en verlaagt je bloeddruk. Ook voor het gezond houden van je botten is knoflook een ideaal kruidje. Ben je verkouden, neem dan wat extra knoflook en je bent er zo van af.

3. Cayennepeper

Cayenne is een pittige specerij door het stofje capsaicine. Dit stofje kan je goed helpen bij het afvallen. Het stimuleert je vetverbranding en remt je eetlust.

4. Rozemarijn

De ontstekingsremmende eigenschappen van Rozemarijn zijn al eeuwenlang bekend. Heb je last van allergiesymptomen, dan is dit kruid een prima oplossing. Ook voor een verstopte neus is Rozemarijn een uitkomst.

5. Kurkuma

Kurkuma wordt ook wel geelwortel genoemd en zou volgens onderzoek de pijn en zwellingen verminderen bij artritis. Ook het risico op Alzheimer zou kunnen worden verminderd door meer Kurkuma te gebruiken in je gerechten.

6. Fenegriek

Net als kaneel helpt Fenegriek bij het verlagen van je bloedsuiker. Het is daardoor een ideaal kruid om te gebruiken als je diabetespatiënt bent. Ook remt het de eetlust waardoor je sneller af valt.

7. Salie

Salie staat al eeuwenlang bekend om zijn heilzame werking. Het helpt Alzheimer voorkomen en er zijn zelfs aanwijzingen dat het bloeddruk verlagend zou werken.

8. Gember

Gember heeft veel voordelen. Zo werkt het goed bij maagklachten en tegen reisziekte. Ook de zwangerschapsmisselijkheid kan met Gember worden bestreden. Tevens vermindert het de pijn bij artritis en voorkomt ontstekingen.

 

Image by Seksak Kerdkanno from Pixabay

    Leave a Reply