Den Haag Gezondheid Hotspots

Madal Bal : biologische supermarkt en health center

21 augustus 2020

Ken jij Madal Bal op de Denneweg in Den Haag al? Dit is zowel een biologische supermarkt als een health center. Madal Bal is echt een fijne plek waar ik mijn boodschappen graag wil doen. Als ik denk aan hun kernwoorden “happy, healthy and tasty” dan maak dat mij blij maar ook als je de supermarkt binnenstapt. Lees verder.

Madal Bal: biologische supermarkt en health center

Achtergrond

William Gerretsen heeft in 1988 zijn biologische supermarkt geopend. Sindsdien is het een groot begrip in Den Haag geworden. Al vanaf het begin was hij met Madal Bal een pionier op het gebied van gezonde biologische voeding. Doordat pionieren in zijn bloed zit, heeft hij een neus voor vernieuwende producten die goed aanslaan bij klanten.

Met de komst van Pradeep Hoogakker als mede-eigenaar van Madal Bal in 2013 was het team compleet. Doordat Pradeep Hoogakker gecertificeerd drogist is, kan je dit ook terugzien in het assortiment van voedingssupplementen, natuurcosmetica en meer.

Madal Bal wordt ook gezien als een trendsetter op het gebied van raw en superfoods. Dit is te danken aan de samenwerking met een bedrijf, waardoor ze ook vooruit kunnen lopen op de rest.

De naam Madal Bal

Voordat de winkel in 1988 werd geopend, koos hun spiritueel leraar de naam voor hun winkel. Het werd de naam Madal Bal (Bengaals: innerlijke kracht). Ik vind deze naam heel goed passen bij de supermarkt en de health center als geheel.

Klantvriendelijk en service gericht zijn zoals bij een ouderwetse buurtwinkel

Madal Bal

Wat ook fijn is aan Madal Bal is het feit dat zij de klantvriendelijkheid en service van een ouderwetse buurtwinkel hebben. En dit hebben de buurtbewoners ook echt zo ervaren. Een tijdje terug stond Madal Bal namelijk op de 2e plaats met de gezelligste winkel van Nederland van een tv programma. De buurtbewoners hadden namelijk massaal gestemd om daarmee hun waardering en steun te laten zien aan Madal Bal.

 

Shop-in-shop formule

Tot het winkelconcept behoort ook een soort shop-in-shop formule. Deze formule speelt zich in op de wensen van de consument. Ik ga hiervan een aantal opsommen. Er is een sappenbar waar je vers geperste sappen en smoothies kan krijgen. Wil je vers (glutenvrij) brood? dan is dat ook mogelijk want ze bakken ze zelf af. Heb je zin in iets zoets? dan kan je hun vers gemaakte veganistische zoetigheden zoals de smicker uitproberen. Dit vond ik zelf heerlijk. Een aanrader dus! De naam smicker is trouwens een toevoeging van smikkelen en snicker.

Smicker

Als je haast hebt en je wil snel kunnen ontbijten of lunchen, dan zijn hun gezonde to-go producten een uitkomst. Ben je een kaasliefhebber? dan is er een keuze uit 20 soorten kazen. Mocht je geen zin hebben in koken dan zijn er ook vers gemaakte maaltijden verkrijgbaar. Elke dag maken ze andere maaltijden. Ik vond trouwens hun homemade maaltijd wel lekker. Verder is Madal Bal ook een health center waar jezelf kan laten behandelen en ook workshops kan volgen.

Uitgebreide assortiment

Natuurlijk heeft Madal Bal ook een groot aanbod aan gezond en biologische vega(n) producten. Wat dacht je van vers en onbespoten groenten en fruit?. Ruime keuze uit raw en superfoods, voedingssupplementen, biologische make-up- en cosmetica en meer. Ze hebben zelfs de populaire Madal Bal citroensap kuur ontwikkeld. In de nabije toekomst zal het ook mogelijk zijn om meerdere producten op hun webshop te kunnen bestellen.

Health Center

De bovenste etage van de supermarkt is ingericht als een health center. Je kan daar terecht voor een behandeling bij een van hun therapeuten. Verder worden er ook workshops gegeven. Voor meer informatie kan je vinden op hun website.

Vanuit mijn eigen ervaring

Madal Bal is een hele fijne biologische supermarkt om te winkelen. Ik werd heel goed geholpen door het personeel. Zij gaven mij adviezen en tips voor producten, die voor mij nieuw waren. Al die producten bevielen mij heel goed. Kortom Madal Bal is een aanrader!

Boodschappen bij Madal Bal

Madal Bal, Denneweg 126 b in Den Haag.

Voor meer info over Madal Bal ga naar hun website: Madal Bal

  • Reply
    My Homepage
    4 mei 2021 at 11:10 am

    … [Trackback]

    […] Read More Infos here: marilynamaterasu.nl/madal-bal-biologische-supermarkt-en-health-center/ […]

Leave a Reply