Diversen

Gezond eten met Koolhydraatarme Frietjes Airfryer van Leon&Leon frites

21 november 2019

 

Gezond eten met koolhydraatarme frietjes Airfryer van Leon&León frites. Deze hebben 30 procent minder koolhydraten, calorieën, vetten in vergelijking met andere frietjes. Je kan dit zien als verantwoord snacken. Of je nou verplicht een koolhydraatarme dieet moet volgen of om welke reden dan ook koolhydraat eet. Iedereen zou dit moeten proeven. Ik ben er zelf erg enthousiast over. Tijdens de lancering van de koolhydraatarme frietjes Airfryer van Leon&León heb ik de frietjes namelijk mogen proeven. De frietjes zijn verbazingwekkend lekker. Ze zijn heerlijk krokant aan de buitenkant en smeuïger van binnen. Lees hieronder verder.

Leon&León frites introduceert als eerste koolhydraatarme frietjes

Achtergrond

Het begint met de Nederlandse schrijver Leon de Winter die in 2012 een verplichte koolhydraatarme dieet van zijn arts moest volgen. Doordat hij zijn geliefde frietjes moest opgeven, ging hij op zoek naar koolhydraatarme frietjes als alternatief. Hij kwam tot ontdekking dat deze zowel op het internet als binnen de detailhandel niet te vinden zijn. Wat hij wel kon vinden zijn de wortelfrietjes. Deze lijken echter qua structuur, smaak en kleur totaal niet op de aardappelfrietjes die hij gewend is. Daarom heeft hij samen met zijn neef en hartchirurg León Eijsman besloten om koolhydraatarme frietjes te laten ontwikkelen en deze op de markt te brengen als een gezamenlijke missie.

HZPC

Ze zijn als eerste op zoek gegaan naar een bedrijf dat koolhydraatarme frietjes kan ontwikkelen. Via het internet hebben ze de aardappelmakers HZPC gevonden. HZPC behoort tot de wereldtop als het gaat om het ontwikkelen van de aardappelsoorten. Aangezien de koolhydraatarme aardappel ras ‘Colomba’  al eerder ontwikkeld is door HZPC, gaan ze een samenwerking met hen aan.

Koolhydraatarme aardappels van Colomba

Leon&León frites zijn speciaal gemaakt van de koolhydraatarme aardappels van Colomba. Deze zijn vezelrijke aardappels die meer water vasthouden. Daardoor bevatten ze minder koolhydraten en calorieën dan de standaard frites-aardappels. De frites worden ook wel genoemd als de ‘Frites uit Metslawier’. Dit is vernoemd naar het dorp in het uiterste noorden van Friesland waar de frites oorspronkelijk vandaan komen. De natuurlijke coating van de koolhydraat aardappel zorgt ervoor dat het als friet kan worden bereid. Daarnaast heeft het geen extra zout nodig omdat het van nature dat al heeft.

Leon&León

De naam Leon&León frites is afgeleid van de voornamen van Leon de Winter en León Eijsman . Leon&León is een samenwerking tussen HZPC Holland, De Korrel Beheer, en The Rocket Science Kitchen. Voorlopig is de koolhydraatarme friet alleen in de supermarkt verkrijgbaar. Bij succes zal het ook in de foodservice markt worden gelanceerd.

Photocredit: Moos de Winter. Een foto samen met zijn vader Leon de Winter

Airfryer

De koolhydraatarme friet is speciaal ontwikkeld voor bereiding in de Airfryer. Dit betekent dus gezonder frituren met hete lucht.

Voorlopig verkrijgbaar bij aantal AH supermarkten

De zakken Leon&León frites zijn voorlopig verkrijgbaar bij een aantal AH supermarkten in Nederland. Binnenkort zullen deze worden uitgebreid naar meerdere AH locaties maar ook bij andere supermarkten zoals Jumbo.

Leon&León opent een tijdelijke pop-up store voor koolhydraatarme frietjes

Op 20 november 2019 is er een tijdelijke pop-up store geopend door Leon&León . Het is open tot en met zondag 24 november. Het publiek kan dan kennismaken met koolhydraatarme frietjes.
In de friet pop-up store staan er meerdere airfryers die constant draaien om de bezoekers van een frietje te voorzien.

Een puntzak Leon&León friet kost 1 euro met keuze uit diverse frietsauzen. Tijdens het ‘friet-uur’ van 17.00 tot 18.00 uur worden er gratis kleine porties friet uitgedeeld.

Openingstijden

De Leon&León friet pop-up store is gevestigd aan Nieuwezijds Kolk 25 in Amsterdam. Van donderdag 21 tot en zondag 24 november is de pop-up store dagelijks van 12.00 tot 19.00 uur open.

Photocredit: Moos de Winter. Dit is een tijdelijke pop-up store voor kennismaking met Leon&León koolhydraatarme frietjes

Voor meer info: Leon&León frites

    Leave a Reply