Den Haag Hotspots

Amici introduceert een nieuw concept van ‘Illimitato Antipasti’

10 november 2019

Amici heeft sinds kort een nieuw concept ‘Illimitato Antipasti’ geïntroduceerd aan het publiek. ‘Illimitato Antipasti’ betekent onbeperkt kleine voorgerechtjes. Dit is mijn eerste kennismaking met het nieuwe concept maar ook met het restaurant Amici zelf. Lees verder over mijn ervaring met Amici.

Het restaurant Amici in Den Haag

Amici gespecialiseerd in Napolitaanse eten

Het restaurant Amici is gevestigd aan Van Speijkstraat 43 in Den Haag. De eigenaar komt uit het plaatsje ‘Lucrino’ van Napoli vandaan. Daardoor kent hij de Napolitaanse keuken als geen ander. Dit verklaart ook waarom Amici zich heeft gespecialiseerd in Napolitaanse eten. Op de dag dat ik daar was, had ik kennis gemaakt met de eigenaar Angelo Lenters. Amici heeft een uitgebreid menu van de Napolitaanse gerechten bedacht en wilt daarmee een stukje Italië aan de tafel van de gast brengen. Kortom, de missie van Amici is het laten ervaren van ‘the taste of Italy’ aan hun gasten.

Nieuw concept ‘Illimitato Antipasta’

Sinds kort heeft Amici een nieuw concept ‘Illimitato Antipasti’ geïntroduceerd. ‘Illimitato Antipasti’ betekent onbeperkt kleine voorgerechtjes. Ideaal om deze te delen met anderen ook wel share-dining genoemd. Hoewel hun nieuwe concept een all-you-can-eat concept is, ziet Amici dit toch net iets anders. Volgens Amici gaat het hier uitsluitend om onbeperkt kleine voorgerechten van Italiaans streetfood. Daar horen desserts niet bij. Deze moet je namelijk apart betalen. Voor onbeperkt antipasti betaal je 27,50 euro exclusief desserts en dranken per persoon. Onbeperkt antipasti is niet voor dagelijks bedoeld maar alleen door het restaurant aangegeven dagen. Deze zijn 14 november,  13 december en 27 december voor dit jaar en te reserveren bij Amici zelf.

Kennismaking met Amici en hun nieuwe concept

Ik mocht mee als gast van de foodblogger Priya van http://www.priyalovesfood.nl . Zij werd door Amici uitgenodigd voor kennismaking van hun nieuwe concept. Daarnaast mocht zij introducees meenemen en daar was ik een van. De ‘spelregels’ van het nieuwe concept werd aan mij uitgelegd door het personeel. Amici heeft een uitgebreid menu van  44 anti pasti gerechtjes waar je uit kan kiezen. Je mag in elke ronde 2 gerechtjes uit het menu kiezen. Echt een leuk concept en het eten was heerlijk.

Terugblik

Hoewel het eten heerlijk was, moesten we wel heel erg lang op ons eten wachten. Door de grote drukte kon de keuken het niet meer bijbenen. Hierdoor ontstond er een grote vertraging in het uitserveren van de gerechten. Dit betekent dat de gasten inderdaad lang op hun eten moesten wachten. Daarnaast kregen we of verkeerde gerecht of ze vergaten zelfs een gerecht te serveren aan onze tafel. De avond verliep daardoor een beetje chaotisch. Ondanks de vertraging, is het eten wel een aanrader. Verder ervaar ik het personeel als klantvriendelijk. Ik zou zeker weer terugkomen.

Voor meer info: http://restaurantamici.nl/

 

    Leave a Reply