Den Haag Hotspots

Roseval Wagenstraat: Allure, sfeervol en heerlijk eten

24 augustus 2020

Roseval Wagenstraat: allure, sfeervol en heerlijk eten. Dit is een nieuwe hotspot in de Wagenstraat in Den Haag. Roseval blijkt echt een super leuke ontbijt- en lunchroom te zijn. We hebben daar heerlijk geluncht. Lees verder voor onze ervaring.

Roseval Wagenstraat

Achtergrond

Sheena Shu en Arthur Groenenberg zijn samen de trotse eigenaren van de ontbijt- en lunchroom Roseval. Sinds februari 2020 namen ze het mooie hoekpand op de Wagenstraat over. Door de onverwachte Corona lockdown was de opening van hun Roseval een paar maanden vertraagd. Pas vanaf juni mocht Roseval open. Nu kan iedereen van hun heerlijk eten genieten!.

Het doel van Roseval Wagenstraat is een ontbijt- en lunchroom voor de lokale bewoners en toeristen te zijn. Verder is het ook mogelijk om bij Roseval te gaan borrelen, maar niet voor diner. Roseval sluit de deuren dan ook om 18.00 uur.

De naam van Roseval

De eigenaren hadden in de eerste instantie de naam Roosevelt in gedachte, maar die was toen al bezet. Daarom werd het Roseval, want deze naam past weer goed bij het pand, het interieur en hun concept.

“Allure” concept

Zoals het pand, het interieur en de naam een bepaalde allure moeten uitstralen, gelden deze ook voor de producten. Vandaar dat Roseval ervoor kiest om luxe producten te gebruiken. Producten die van betere kwaliteit zijn. Deze zie je weer terug in hun frisdranken, brood, koffie, thee, matcha en zelfs hun servies. De klanten betalen voor de luxe producten wel gewoon de normale prijzen, zodat Roseval voor iedereen toegankelijk blijft.

Het menu

Het menu verandert met het seizoen mee. De chef-kok Arthur Groenenberg bedenkt steeds nieuwe gerechten, die hij op het menu zet. Roseval waardeert dan ook de feedback vanuit de omgeving en van de sociale feedback van de volgers. Daardoor weten ze welk gerecht populair is en welke niet. De populaire gerechten zoals hummus salade, krokante kip sandwich en bowls blijven op het menu staan. Andere gerechten worden aangepast en verfijnd.

Kleurrijk en mooi versus smaak

Ook Roseval begrijpt dat in het sociale media tijdperk van nu de gerechten zowel kleurrijk als mooi gepresenteerd moeten worden. Mensen maken namelijk graag foto’s van hun eten. Wat Roseval bij andere bedrijven heeft gemerkt is dat er dan meer op de look wordt gelet dan op de smaak. En hoewel de smaak voor Roseval veel belangrijker is dan hoe een bord eruit ziet, probeert Roseval daar toch wel een balans in zien te vinden. Wat heel goed was gelukt bij onze gerechten!

Lunch

Als lunch kozen we voor de meest populaire gerechten van klanten. Deze gerechten zijn: acai bowl, de hummus salade en de krokante kip sandwich. We gingen ook het nieuwe dessert bananenbrood met Turkse yoghurt en aardbeienjam en vruchten uitproberen. Verder hadden we ook de huisgemaakte ijsthee besteld.

Terugblik

De ontbijt- en lunchroom Roseval is echt smaakvol ingericht dat meer naar de jaren zestig stijl neigt. Het straalt toch een bepaalde elegantie uit maar het voelt ook wel huiselijk aan.

We werden heel vriendelijk ontvangen door de charmante eigenaresse Sheena Shu. Doordat het buiten warm was, besloten we op het sfeervolle terras van Roseval te gaan lunchen. We gingen de huisgemaakte ijsthee uitproberen. Het was heerlijk verfrissend en het smaakte naar meer. Onze lunch was verrassend lekker. De gerechten zagen er mooi en kleurrijk uit waarbij de smaken wel heel goed in balans waren. Je proefde ook echt de versheid en dat het ook met zorg was klaar gemaakt.

Al met al hebben we er wel van genoten. Daardoor kunnen we ook heel goed begrijpen waarom de gerechten populair zijn bij de andere klanten. Roseval is echt een hele fijne plek om te lunchen. Deze hotspot behoort nu tot onze favoriete plekjes van Den Haag. Duidelijk een aanrader!

Roseval,  Wagenstraat 144 in Den Haag.

Website: Roseval Wagenstraat

    Leave a Reply