Den Haag Hotspots

Buddha Bowl Scheveningen: kleurrijke gezonde bowls

7 augustus 2020

Buddha Bowl Scheveningen: kleurrijke gezonde bowls. Denk aan buddha bowls, poke bowls, smoothie bowls en meer. Dit is een hele leuke hotspot waar het sfeervol is ingericht in een strand-lounge stijl. Je kan de Buddha Bowl op de Statenlaan vinden, dicht bij de gezellige winkelstraat Frederik Hendriklaan. Op het buiten terras van de Buddha Bowl kan je genieten van een exotische cocktail of drink verse kokoswater uit een kokosnoot. Verder kan je ook heerlijk eten, want op de kaart is er namelijk voor elk wat wils!

Buddha Bowl Scheveningen

Achtergrond

Begin september 2019 is de Buddha Bowl Scheveningen geopend door de franchise onderneemster Sherani Girjasing. Ze vertelde dat hoewel de basis vanuit het Buddha Bowl franchise concept blijft bestaan, wil ze toch bovenop de basis ook haar eigen creativiteit in kwijt. Dit betekent dus nieuwe gerechten op de kaart brengen die ze met haar eigen team gaan bedenken. We kunnen hier dan ook meer van gaan verwachten!.

Buddha Bowl Scheveningen

 

Verschil tussen buddha bowl en poke bowl

We hebben aan Sherani gevraagd van wat haar buddha bowl nou anders maakt dan de bekende poke bowl die bijna iedereen wel kent. Ze beantwoordde dit als volgt: “Een buddha bowl is een soort poke bowl waar geen regels aan verbonden zijn. De chef mag er dus ingooien wat hij maar wil. Meestal is de basis van granen zoals quinoa, rijst, parelgort, bulgur of couscous, daar bovenop komen de groenten en daarboven een topping zoals kip, avocado of zalm met tot slot een dressing om het af te maken”. Haar beschrijving over haar buddha bowl klinkt dan ook erg lekker en gezond. Buddha bowl, een geluk in een kommetje!

Lunch

Buiten was het mooi weer en ideaal om op het terras te gaan lunchen. Eerst kregen we een welkomstdrankje van Buddha Bowl om ons welkom te laten voelen als gasten. Daar zijn ze dus wel in geslaagd. Als lunch begonnen we eerst met een schaal van diverse gefrituurde kleine hapjes en dip sausjes. Daarna vegan Pad Thai, kip Bali satés en zalm poke bowl. Tussendoor dronken we met een rietje verse kokoswater uit een kokosnoot.

Buddha Bowl Scheveningen

Gerechten en dranken

Terugblik

Buddha Bowl Scheveningen is een klein gezellige restaurant waar het interieur en het buiten terras ingericht zijn in een sfeervolle strand- lounge stijl. Het boeddha beeld maakt het plaatje wel compleet. En dat geldt ook voor de kleine mobiele buiten bar voor cocktails en kokosnoten. Het verse kokoswater was heerlijk verfrissend en dorstlessend bij warm weer. Wat ideaal is bij zo’n hittegolf als vandaag. We hebben een aantal gerechten mogen uitproberen. De gerechten waren mooi en kleurrijk gepresenteerd. Daarnaast smaken ze ook vers en heerlijk. Hun eten kan ik omschrijven als Aziatische fusion food. Het personeel hebben we als vriendelijk ervaren. Al met al een positieve ervaring en een aanrader!

Buddha Bowl Scheveningen

Buddha Bowl Scheveningen aan de Statenlaan 38 k.

De franchise gever Thirjeet Gurwara, eigenaar van Buddha Bowl heeft drie jaar geleden zijn eerste Buddha Bowl aan het Prins Hendrikplein 22 geopend. De tweede Buddha Bowl Scheveningen is door de franchise nemer Sherani Girjasing in september 2019 geopend.

Website: het menu voor thuisbezorging. 

Leave a Reply