Diversen Food Hotspots

Indiase food : Pepper Trail en Chainmasala

29 april 2019
Kennismaking met Pepper Trail en Chainmasala inclusief recepten van Paulami

Indiase food:  Pepper Trail en Chainmasala. Een kennismaking met zowel het Indiase restaurant Peppertrail als met online shop voor Indiase food Chainmasala. Dit is georganiseerd door Paulami van SpicetripwithPaulami. Ik word verwelkomd in de Indiase wereld van eten en specerijen.

Kennismaking in de Indiase wereld

Uitleg over de Indiase specerijen

Paulami verwelkomde als eerste de groep foodbloggers/Instagrammers. Op de tafel lag een grote schaal met kleine kommetjes Indiase specerijen.

Ze gaf een toelichting van elke specerij. Denk aan de benaming, oorsprong, bereidingswijze en wat voor gezondheidseffect het kan hebben op jouw lichaam. We mochten van elk specerij eraan ruiken en proeven. Een aantal specerijen kregen we later mee in een goodiebag.

toelichting van Paulami

Indiase specerijen

Achtergrond van de Pepper Trail

Daarna vertelde Arvind, de eigenaar van Pepper Trail meer over zijn restaurant. Hij woont zelf in Engeland en is ook eigenaar van een aantal restaurants daar. Zijn restaurant Pepper Trail in Rotterdam bestaat al meer dan 3 jaar. Hij wilt Nederland kennis laten maken met de traditionele hoogwaardige authentieke Indiase keuken.

Pepper Trail

The Pepper Trail eigenaar Arvind

The Pepper Trail maakt zelf kruidenmixen vanaf scratch. Alle ingrediënten zijn vers en van goede kwaliteit. De naam Pepper Trail is zorgvuldig gekozen. De eigenaar Arvind wilde niet voor een typisch Indiase naam kiezen maar een naam met een betekenis. Het werd de naam Pepper Trail omdat ze de gast mee willen nemen op een culinaire reis waarbij peper het element is van de gerechten.

Chainmasala

Daarna was de beurt aan Chainmasala. Zij vertelden zowel over hun online shop als de Indiase producten die zij verkopen aan de Europese klanten. In samenwerking met Paulami verkopen ze ook kant-en-klaar Indiase maaltijden. Denk maar aan het concept zoals bij Hello Fresh. De recepten worden ontwikkeld door Paulami. De producten voor een Indiase kant-en-klaar maaltijd worden gekozen op basis van Paulami’s recepten. We kregen uitleg van de producten die ze hebben bijgevoegd in onze goodiebags om deze vervolgens later uit te proberen. Zie het maar als een soort testpanel.

Chainmasala

Chainmasala geeft toelichting over een aantal producten die zij verkopen. Deze producten kregen we mee in onze goodiebag om ze uit te proberen.

Daarna werden er glazen met Mango Lassi uitgedeeld aan de groep. Mango Lassi is de populairste Indiase yoghurtdrank ook wel een smoothie door anderen genoemd. Het was zo lekker dat ik had besloten zelf Mango Lassi te willen maken. Ik heb Paulami om haar recept Mango Lassi gevraagd. Met haar toestemming mag ik het recept met je delen. Voor het recept klik op link https://marilynamaterasu.nl/paulamis-mango-lassi/

Mango Lassi

The Pepper Trail’s heerlijke Mango Lassi

Live cooking

We mochten met de groep de keuken in om aantal koks aan het werk te zien. Een kok was bezig met de bereiding van kip rezala. Zodra het klaar was, werd de kip rezala uitgeschonken in een grote kom. Vervolgens werden de lepels uitgedeeld aan de foodbloggers, zodat ze de kip rezala konden proeven. De foodbloggers storten zich op de kip rezala. Het is gesmoorde kip in een romige saus op basis van cashew pasta. Ik vond zelf een aparte combinatie. Toch vond ik net als de anderen de kip rezala lekker. Daarna liet de andere kok zien hoe een naanbrood werd gemaakt. Het was interessant om te zien hoe dat werd gedaan.

Live Cooking

The Pepper Trail: live cooking. Het bereiden van kip rezala.

Foodbloggers in actie

Foodbloggers aan het werk.

Homemade Indiase sauzen

Aan de rechterkant zie je bakken met zelfgemaakte sauzen.

 

Indiase eten proeven

wat foodbloggers het liefst doen en dat is proeven.

 

voorbereiding van Indiase naanbrood

The Pepper Trail: foodselfie van de naanbrood deeg die de kok aan het maken was.

 

Indiase naanbrood bakken

The Pepper Trail: foodselfie van de naanbrood die de kok aan het bakken was. Het gebeurde op een speciale manier.

Lunch

Vanwege een ander eerder gemaakte afspraak kon ik alleen bij het voorgerecht zijn. Het was een heerlijke voorgerecht bestaande uit tandoori aardappel, kikkererwt chaat, lam seekh kabab en pickled chicken. Ik mocht het hoofdgerecht thuis uitproberen en kreeg ze verpakt mee in een aantal bakjes. Lam curry (Laal mas uit Rajasthan), kip rezala en zeeduivel in kokoscurry met naanbrood en rijst. Ik vond ze heerlijk en mijn favoriet was zeeduivel in kokoscurry.

Indiase voorgerecht

The Pepper Trail’s heerlijke voorgerecht.

 

Goodiebag

Een volle goodiebag bestaande uit producten van Chain Masala, een blondie van Belle Kookstudio en Paulami’s receptenkaarten.

Goodiebag met Indiase producten

Goodiebag met producten van Chainmasala, een blondie van Belle Kookstudio en receptenkaarten van Spice trip with Paulami.

2 soorten Indiase hangops

Paulami geeft toelichting op Chainmasala ’s hangops van twee smaken.

 

Chainmasala – Chai N Masala Amrakhand  hangop with alphonsomango is een heerlijke romige substantie op yoghurt basis met verfrissende mango smaak. Het was niet te zoet maar precies goed. Chai N Masala Srikhand hangop is een romige substantie op yoghurtbasis met saffron, cardamom and nutmeg. Zacht van smaak en alledrie in balans.

Chitale Bandhu Mithaiwal is een gefrituurde loempia rolletje met als vulling gebakken rijst in kruiden van chili, koriander, komijn, tamarinde pasta, sesam etc. Smaak was kruidig met zacht pittig. Het smaakte goed.

Ik had Indiase gerechten klaargemaakt volgens de recepten van Paulami en met Chainmasala ’s producten. De heerlijke gerechten waren vrij eenvoudig te maken en ik heb ervan genoten. Ik wil Paulami, Pepper Trail en Chainmasala bedanken dat ik aanwezig mocht zijn bij het event.

Informatie:

Paulami van Spice Trip with Paulami: https://spicetrip.nl/

The Pepper Trail : http://www.thepeppertrail.com/nl/

Chainmasala: https://www.chainmasala.com/

Homemade Indiase eten

Mijn huisgemaakte Indiase gerechten

    Leave a Reply