BEAUTY Gezondheid

Frecious Slow Juice: de 5-daagse sapvasten kuur

23 september 2020

Frecious Slow Juice: de 5-daagse sapvasten kuur. Dit was voor mij echt een uitdaging. Ik was altijd een troost eter geweest maar ik at ook uit verveling. Daardoor kwam ik elke keer in gewicht aan. Op een gegeven moment kwam er bij mij een besef dat ik mijn ongezonde voedingspatroon hoognodig moest gaan veranderen. Alleen wist ik nog niet hoe en op welke manier. En toen kwam Frecious Slow Juice op mijn pad. Ik had nog nooit aan detox ofwel sapvasten kuur gedaan. Daarnaast wist ik ook niet of ik de 5-daagse sapvasten kuur wel zou kunnen afmaken. Wil je mijn ervaring hierover weten, lees verder.

Frecious Slow Juice

Achtergrond

Het bedrijf Frecious bestaat sinds 2011 en is opgestart door de eigenaren Murk Vermeeren en Roos Nauta. Frecious is de enige slow-juicery ter wereld waar echt 100 procent pure slow-juice wordt gemaakt. Zij schroefpersen de biologische groenten langzaam en shock-vriezen de groenten supersnel. Daarom krijgen de klanten de sapjes en soepjes diep bevroren aangeleverd.

De naam van Frecious

De naam van Frecious is een combinatie van Fresh (vers) en Delicious (heerlijk). Het doel van Frecious was voorheen het lekkerste groentesapje van Nederland te zijn en nu is het veranderd in het gezondste sapje van Nederland.

Missie van Frecious

Hun missie is ervoor te zorgen dat de mensen hun dagelijkse 500 gram binnen krijgen. Daarnaast hoeven deze mensen hun leefpatroon ook niet te veranderen. Waarom 500 gram? dit is op basis van het resultaat van het onderzoek van Imperial College London geweest. Daarin werd er gepleit voor de nieuwe norm die mensen aan groenten en fruit binnen horen te krijgen.

Frecious doet trouwens ook aan duurzaamheid en is ook milieubewust. In de eerste plaats wordt hun restproduct verwerkt in vezelrijke groenterepen en granola. Ten tweede zijn al hun plastic flesjes van 100 procent gerecycled (BPA vrij) plastic. En ten derde draaien ze geheel op windenergie.

Producten en hun abonnementen

Hun sapjes zijn 70 procent groenten, 30 procent fruit, 0 procent fruitsuiker en bevatten 8 of meer aan ingrediΓ«nten. Andere producten zijn soepjes, gezondheid shots, granola, groente repen en meer. Je kan ook keuze maken uit verschillende mix boxen. Daarnaast kan je ook op hun boxen abonneren met extra korting en geen bezorgkosten.

Mijn ervaring met de 5 daagse sapvasten (detox) kuur

Op afspraak pakket persoonlijk afgeleverd

Ik kreeg mijn diep bevroren pakket met 25 sapjes, 5 soepjes en 14 gezondheid shots op afspraak afgeleverd bij mij thuis. Al die producten gingen direct in mijn vriezer.

Begeleiding vanuit Frecious

Voordat je met een 5-daagse sapvasten kuur kan beginnen, is het verstandig om eerst een 7-daagse afbouwende voedingspatroon fase te doen. Je krijgt dan informatie van Frecious van wat je wel en niet mag eten gedurende die 7 dagen. Na de afbouwende voedingspatroon fase mocht ik beginnen aan mijn sapvasten kuur. Ik werd begeleid door middel van hun begeleidende emails. Voor verdere vragen kon ik ook bij ze terecht. Ik kreeg ook een 5-daagse sapvasten (detox) kuur schema. Op dat schema werd er aangegeven van welke soorten sapjes, soepjes en gezondheid shots voor welke dag uit de vriezer gehaald moesten worden. Als je de 5-daagse sapvasten kuur in z’n geheel afrondt, dan kan je vervolgens beginnen met de opbouwende voedingspatroon fase. Lees verder voor mijn sapvasten kuur verslag.

Dag 1

Al vanaf dag 1 begon ik heel erg last te krijgen van honger. Dit was een van de ontgiftingsverschijnselen. Wat trouwens normaal is bij detoxen! Ontgifting is een bepaalde periode waarin de opgeslagen afvalstoffen uit jouw lichaam verwijderd worden. Dit gebeurt natuurlijk via de nieren, ontlasting en de huid.Β  Hierover werd ik in Frecious begeleidende emails geΓ―nformeerd welke deze zijn en wat je er tegen kan doen. Ik had het heel zwaar. Mijn lichaam smeekte namelijk om eten, want het was niet gewend om genegeerd te worden door mij. Ook was mijn lichaam niet gewend om alleen maar sapjes, soepje en health shots als voeding te gebruiken. Ik probeerde mezelf af te leiden van het constante hongergevoel. Ook al had ik honger, de sapjes gaven me trouwens wel een boost om de dag door te komen.

Dag 2

Ik had in de ochtend uren netjes mijn ene helft sapjes op de tijdstippen van mijn programma opgedronken. De andere helft van mijn sapjes deed ik in mijn tas om naar mijn werk te brengen. Wat gebeurde er vervolgens. Ik vergat mijn sapjes mee te nemen. Deze stonden vervolgens urenlang buiten de koeling. Doordat ik heel erg honger had op het werk, ging ik geurluchten opsnuiven. Dat hielp enigszins om mij van het hongergevoel af te leiden. Na mijn werk ging ik alsnog mijn sapjes opdrinken die buiten de koeling hadden gestaan. Ik merkte gelijk dat door mijn eigen stommiteit de kwaliteit van de sappen wel achteruit waren gegaan.

Dag 3

Naast honger kreeg ik ook andere ontgiftingssymptomen zoals vermoeidheid, hoofdpijn, slechte adem/rare smaak in mond en kouwelijkheid. Ik had zo’n honger dat ik gewoon naar etende mensen stond te staren en hun etensluchten ging opsnuiven. Ze boden mij aan om mee te eten, maar ik heb ze vriendelijk geweigerd. Ik kon het eten wel weerstaan en daaraan kon ik merken dat ik mentaal sterker werd. Verder had ik ook gemerkt dat ik iets was afgevallen.

Dag 4

Ik had nog steeds last van ontgiftigingsreacties en vooral honger, vermoeidheid en kouwelijkheid kwamen meer naar voren. Zodra ik heel erg honger had, ging ik mijn hete bouillon opsnuiven maar niet opdrinken. Ik ging ook veel foto’s en video’s van het eten op sociale media kijken. Dit was meer om te kijken of ik in verleiding zou komen om alsnog te gaan eten. Gelukkig was dat niet het geval. Als ik koud had, dan nam ik een hete douche. Tijdens detox ging ik door vermoeidheid wel vroeger slapen dan normaal.

Dag 5

Op de laatste dag had ik niet zoveel honger meer. Mijn lichaam begon eraan te wennen. Ik was blij dat ik mijn 5-daagse sapvasten kuur had afgerond. Dit was toch een overwinning voor mij.

Terugblik

Het laten reinigen van binnenuit

Toen ik aan de 5-daagse sapvasten kuur begon, wist ik natuurlijk niet wat mij te wachten stond. Ik wist dat de sapvasten kuur mijn lichaam van binnenuit zou gaan reinigen. Het zou daarna ook een soort reset van mijn voedingspatroon zijn, omdat ik meer bewuster zou zijn van wat ik in mijn mond zou gaan stoppen.

Ik had het heel zwaar met de 5-daagse sapvasten kuur. Tijdens de kuur kreeg ik namelijk last van ontgiftingsverschijnselen, maar deze hoorden bij een detox. Mijn lichaam ontdeed dan tijdens de ontgifting van de opgeslagen afvalstoffen. Daarnaast was mijn lichaam niet gewend om alleen maar sapjes, soepjes en gezondheids shots te hebben. Dus was het logisch dat mijn lichaam smeekte om meer eten.

Mentaal sterker worden en daardoor ook bewuster met het eten

Het afronden van de 5-daagse sapvasten kuur was voor mij een overwinning. Ik werd er mentaal sterker van maar ook meer bewuster naar mijn eten toe. Daardoor veranderde mijn ongezonde voedingspatroon naar een meer gezonde voedingspatroon. Tuurlijk zal ik 1 keer in de week een dag invoeren waar ik mezelf toestaat ongezond te eten en de rest van de dagen gezond.

Fysieke voordelen van de sapvasten kuur

De sapjes en soepjes van Frecious waren heerlijk. Het was wel wennen om soepjes koud op te drinken. Wat ik wel had gemerkt was dat de sapjes en soepjes mij wel elke keer een boost gaven. Ik werd daardoor ook meer energieker en zat beter in mijn vel. Mijn huid zag er ook veel beter uit. Het leek ook wel of mijn haar wat meer volume kreeg. Verder ben ik ook iets afgevallen. Al met al een aanrader om het lichaam om de zoveel tijd van binnenuit te laten reinigen met de sapvasten (detox) kuur van Frecious.

Voor meer info: Frecious Slow Juice

Leave a Reply