Hotspots

Hippe Berlijnse concept +Factory Girl in Amsterdam

18 januari 2020

Hippe Berlijnse concept + Factory Girl in Amsterdam. Dit concept houdt in dat je hele dag gezond kan ontbijten en lunchen. +Factory Girl heeft een uitgebreid menu met veel vega(n) en glutenvrije opties. Daarnaast kan je het heerlijke dessert Coco Anjéla uitproberen waar +Factory Girl in Berlijn bekend om is geworden. Lees verder.

Hippe Berlijnse concept +Factory Girl in Amsterdam

Het begin

Sofia D. Sözen is de eigenares van + Factory Girl. Het begon met een korte vakantie in Berlijn waarna ze besloot om in 2010 haar eerste zaakje +Factory girl in Berlijn te openen.

Waarom de naam + Factory Girl?

De naam ‘+Factory Girl’ staat voor ‘meisjes die altijd bezig zijn te produceren, te maken en te creëren’, aldus de eigenares Sofia. Zij ziet haarzelf dan ook als een echte +Factory Girl. Het plusteken in de naam staat voor de simpele uitbreidbaarheid van het concept. Dat is namelijk waar Sofia Sözens onderneming om draait: het concept (de hele dag gezond ontbijten, brunchen en lunchen met veel vega(n) en glutenvrije opties). En met haar concept moet dit makkelijk uit te breiden zijn in grote Europese steden. Daardoor begon ze dit jaar met haar tweede zaakje in Amsterdam.

+Factory Girl in Amsterdam

Tijdens haar zeer korte verblijf in Amsterdam, werd ze verliefd op de stad. Zij besloot daardoor om in maart 2019 haar tweede zaakje in Amsterdam te openen. Haar concept valt echter in de smaak bij het publiek. Sindsdien wordt haar zaak heel goed bezocht. Het interieur is meer in een industrieel stijl. Ze hebben gekozen voor deze stijl omdat het als een soort fabriek (factory) moet uit gaan zien. Het straalt daardoor hip en trendy uit. Ik mocht op uitnodiging kennis maken met +Factory Girl concept en haar bekende Coco Anjéla.

Coco Anjéla

De eigenares Sofia heeft speciaal een dessert Coco Anjéla bedacht voor +Factory Girl. Dit is een verslavend lekker dessert waar mensen echt speciaal voor terug komen. Je kan het zien als een soort panna cotta en dit is verkrijgbaar in verschillende smaken. Coco Anjéla is gelukkig ook verkrijgbaar bij +Factory Girl in Amsterdam. Er wordt voor Coco Anjéla room gebruikt dat gebaseerd is op veganistische melk. Alhoewel Coco Anjéla vegan en plantaardig room bevat, is dit unieke, gezonde en heerlijke verwennerij toch een vegetarische dessert.Coco Anjéla kost €6 voor één soort en €9 voor een proeverij. Ik heb een proeverij van 6 smaken genomen. Het smaakt ook echt als panna cotta en heerlijk romig. Mijn favoriete smaken zijn met bananen en met citroen.

Lunch

+Factory Girl heeft een uitgebreid menu met veel vega(n) en glutenvrije opties. Je kan kiezen uit verschillende items zoals bruschetta’s, sandwiches, salades, pancakes, eieren maaltijden en meer. We besloten voor een proeverij van diverse items te kiezen en we vonden ze heerlijk.

Terugblik

Doordat +Factory Girl’s gekozen heeft voor industrieel stijl als interieur, straalt het daardoor wel hip en trendy uit. Deze stijl spreekt heel erg aan bij het jongere publiek. Wat ik erg positief vond, is dat +Factory Girl een uitgebreid menu kaart heeft met veel vega(n) en glutenvrije opties. En het concept is natuurlijk geweldig om heel de dag door ontbijt, brunch en lunch te kunnen bestellen. Er is een open keuken waarbij je de koks aan het werk kan zien. Het eten wordt vers gemaakt en smaakt ook heerlijk. Hun specialiteit Coco Anjéla was verrukkelijk. +Factory Girl is duidelijk een aanrader. Ga hier zeker een keer langs als je in Amsterdam bent of daar woont.