Food Hotspots Rotterdam Travel

Karakter’s Picnic box : kant-en-klaar picknick box

23 augustus 2020

Karakter’s Picnic box : kant-en-klaar picknick box. Iedereen kent picknicken met de goedgevulde picknickmand, maar er is ook een kant-en-klaar picknick box van Karakter. We hebben tot onze blijdschap Karakter’s picnic box mogen uitproberen. Lees verder wat onze ervaring is.

Karakter’s Picnic box

Achtergrond

Oprichter en eigenaresse van Karakter’s picknick box is Pety Breughem. De kant-en klare picknick box wordt vers samengesteld door Pety zelf. Zij is werkzaam als chef-kok bij een andere restaurant waar je de picknick box kan afhalen.

Het ontstaan van Karakter’s picnic box

Tien jaar geleden had ze samen met haar nu ex-compagnon een restaurant met de naam Karakter opgericht. Het ontstaan van de Karakter’s picnic box was eigenlijk gekomen door de hete zomer. Pety kwam op het idee om voor de mensen een soort picknick service te geven, zodat de mensen buiten het restaurant kunnen picknicken. Dus begon ze 2 jaar geleden  met het samenstellen en leveren van picknick boxen aan mensen.

De naam Karakter

De naam is bedacht door haar toenmalige mede-eigenaar. Hij vond de naam leuk klinken maar hij was ook van mening dat alles, dus ook de ingrediënten een eigen karakter hebben. Pety vond het ook een leuke naam en ging daarmee akkoord. Het restaurant Karakter bestaat nu niet meer door hervestiging maar ze heeft de naam Karakter wel overgenomen voor haar bedrijf in picknick box. Eerst wilde ze Pety’s picnic box noemen, maar de naam Karakter was al bekend bij de mensen. Dus werd het toch Karakter’s picnic box.

Afhaal locatie

Nadat haar restaurant werd gesloten door hervestiging, ging Pety als chef-kok werken bij een andere restaurant. Toen begon de Corona lockdown en in overleg met haar werkgever mocht ze haar picknickmanden doen. Daar waar ze werkzaam is bij het restaurant, kan de picknick box ook worden afgehaald.

Picknick box en picknick mand

Zij kwam de picnic box tegen op het internet. Het is een take-away picnic box waar je van alles in kan doen. De box is handig en stevig. Je kan er zelfs houten bestek erin vastklikken. Daarnaast is er ook een speciale beker vasthouder. Tijdens Corona lockdown was er ook veel vraag naar take-away boxen. De dozen waren in heel Nederland uitverkocht. Daardoor had ze 10 picknick manden erbij moeten kopen. Nu heeft ze voldoende picknick boxen en kan ze het weer afwisselen met de picknick manden. De mensen kunnen de picknick manden met borg meenemen.

Inhoud van picknick box

Pety werkt als chef kok in een restaurant dat gericht is op Franse cuisine. Dit soort eten zie je trouwens niet terug in haar picknick box. Ze wil het namelijk laagdrempelig houden. Daarom doet ze alleen eten in haar picknick box, waarvan ze weet dat mensen deze altijd lekker vinden. Denk maar aan een pasteitje, lekker smeerseltjes en meer. Het is elke keer wat anders. Dus eten waar je echt gelukkig van kan worden met verse ingrediënten die niet al te moeilijk zijn, aldus Pety. Als je dieetwensen of bepaalde allergieën hebt, dan kan je dit van te voren bij haar aangeven, zodat er rekening gehouden mee kan worden. Je kan ook een keuze maken uit een fles wijn of een fles sap.

Onze Karakter’s Picnic Box

We hadden een picknick box voor 2 personen. De box was vol met verse stokbrood, vega worstenbroodjes, pasteitjes, gemarineerde kip stukjes, groente melange, garnalen-komkommer spiesjes met chilisaus, hummus, knoflookboter en choco brownie dessert. Verder zit er ook een grote fles sinaasappelsap erbij. We gingen met onze picknick box op de kade dichtbij Erasmus brug in Rotterdam picknicken.

Terugblik

De take-away picknick box van Karakter was fantastisch. Je kan het overal meenemen en heel erg handig in gebruik. Tijdens een hittegolf gaan picknicken was niet echt ideaal, maar dat deden we wel. We waren heel erg enthousiast van wat we in onze picknick box zouden zien. Het is toch een soort verrassing, een box die je openmaakt alsof het een soort verjaardagscadeau is. Ken je dat gevoel?. We openden dus onze box en we waren heel erg aangenaam verrast van wat we allemaal in onze box hadden. Het was echt 1 groot heerlijke verwennerij. Ondanks de extreme hitte hebben we echt werkelijk van genoten van onze picknick box. We vonden het een geweldige ervaring en na afloop konden we de lege picknick box in de vuilnisbak doen. Karakter’s picnic box is duidelijk een aanrader!

Karakter’s Picnic Box, Voorhaven 6C in Rotterdam.

Website: Karakter’s Picnic Box

    Leave a Reply